Sokan elgondolkodnak azon, hogy milyen kanapét válasszanak. Mérete, formája, alakja, és az, hogy mire szeretnénk használni, ezek mind befolyásolják a választásunkat. Nagy a választék mind a modern, mind a klasszikus design típusú kanapék között. Ezt nyilván az ízlésünk, a többi bútor stílusa, a lakberendezési paraméterek határozzák meg. A modern stílust képviselő kanapék között kevesebb az ágyazható. Formai elrendezésben a kanapé lehet egyenes, két vagy három személyre szabva, vagy lehetnek sarokkanapék, amik leginkább nevéhez illően a sarokban helyezve töltik be a szerepüket. Sokan elgondolkodnak azon, hogy milyen kanapét válasszanak. Mérete, formája, alakja, és az, hogy mire szeretnénk használni, ezek mind befolyásolják a választásunkat. Nagy a választék mind a modern, mind a klasszikus design típusú kanapék között. Ezt nyilván az ízlésünk, a többi bútor stílusa, a lakberendezési paraméterek határozzák meg. A modern stílust képviselő kanapék között kevesebb az ágyazható. Formai elrendezésben a kanapé lehet egyenes, két vagy három személyre szabva, vagy lehetnek sarokkanapék, amik leginkább nevéhez illően a sarokban helyezve töltik be a szerepüket.

                    

Ha egyedül élünk, nincs szükség nagy, illetve ágyazható kanapéra. Azonban vannak olyan napok, amikor el kell szállásolnunk egy rokonunkat, vendégszoba hiánya miatt szükséges lehet az ágyazható kanapé meglétének egy lakásban. Ennek tudatában a vásárlók nagy része az ágyazható kanapé mellett szokott dönteni.

Nézzük, milyen érvek szerepelnek az ülő garnitúra, illetve ágyazható kanapé mellett:

  

Ha van helyünk bőven, akkor nem kötelező, hogy a kanapé egyben éjszakai fekhelyként is szolgáljon. Ebben az esetben nem szükséges nagyobb mozgástérrel rendelkeznünk, hiszen elég, ha csak ülésre, kényelmes kuckózásra, esetleg rövidebb heverésre, szunyókálásra szánt funkciót tölti be. Ezek a kanapék kifejezetten a hagyományos ülőgarnitúra nevet viselik, ami állhat egy kanapéból, de akár több részből is. Egy 3-2-1 elosztású garnitúra igen sokoldalú lehetőségeket rejt magában, hiszen a szoba több pontján is ülőhelyet biztosít. Ezek a garnitúrák kisebb ülőfelülettel rendelkeznek, viszont modernebb formában, kivitelben, kaphatóak. Elsősorban a dizájn formavilágának köszönhető, hogy nagyobb számban fordulnak elő a boltokban, és a vásárlók kedvencévé vált. Azonban egy nagyobb lakásnál is előfordulhat az, hogy valakinek a nappaliban kell aludnia. Ebben az esetben mindenféleképpen a fekvő felületű kanapét válasszuk, hiszen a kinyitható felületén kényelmesen el lehet férni. Ezeket az ágyazható kanapékat úgy tervezték, hogy akár minden éjszakára kényelmet, pihentető alvást biztosítsanak. Kellemes a gondolat, hogy ez a kényelemérzet a mindennapjaink része lehet: napi teendőinket megszakítva bármikor ledőlhetünk újratöltődni egy picit, és az esti olvasáshoz, tévé nézéshez is kényelmes. Ágyazhatóságának köszönhetően pedig nemcsak pihenőhelyként funkcionál, hanem többszemélyes fekvőhelyként is tökéletes.

                Párkán

Végszóként, azt a tanácsot ajánljuk minden kedves vásárló részére, vegye figyelembe azt is, hogy a kanapé ne csak a nappali dísze, de kényelmes és praktikus szereplője legyen az otthonuknak. Nem árt előre átgondolni, hogy mit várunk a tökéletes kanapétól, hiszen ezzel rengeteg időt és energiát megspórolhatunk magunknak a vásárlás során.