definíció

A „tökéletesség” definiálása, asztal módra

A tökéletes, mint jelző nem arról híres, hogy univerzalizálható. Nyilván léteznek olyan témák, ahol könnyedén megfogalmazhatóak általános érvényű bölcseletek, de ahol az ízlés is főszerephez jut, ott már elmosódnak a határok.

Az első tehát az ön véleménye. Milyen külső jegyekkel megáldott bútort keres? Milyen színvilág, forma, vagy éppen alapanyag áll a leginkább közel stílusához? Mekkora méretben gondolkodik: ismeri a korlátokat, az adott helyiség látható, és láthatatlan határait?

 

Ahhoz ugyanis, hogy komfortos verzióval gazdagíthassa életét, és életterét elengedhetetlen, hogy a fenti kérdőjelek helyére pontok kerüljenek.

A fizikai paraméterek többségükben tényszerűek (például szélesség, hosszúság, magasság), amik nem módosíthatóak. Nyilván olyan paraméterekkel megáldott bútorban érdemes gondolkodnia, ami nem túl nagy, hiszen így kényelmét kockáztathatja, és nem is túlságosan kicsi, mivel ebben az esetben a célját nem képes betölteni a modell. A szemmérték sokat segíthet, de az előző években bevált asztalának adatai is kihúzhatják a tanácstalanság gödréből.

A többi jellemvonás, azonban egyáltalán nem objektív. Abban a pillanatban, hogy érvényre jut az egyedi, egyéni vélemény szubjektív megnyilvánulásról van szó. Így konkrétumok helyett csak egy kis útmutatással szolgálhatunk.

Érdemes olyan összeállítást preferálnia, mely az asztal mellett székeket is tartalmaz. Így ugyanis a megjelenés milyensége, és az összhang jelenléte miatt nem kell aggódnia. Garantált, hogy az egymás mellé tervezett bútorok kiegészítik egymást, és ezzel együtt pozitívan hatnak környezetére.