A boltkórosok-szentélye

Mai cikkünkben beszéljünk egy kicsit a legtöbb nőt érintő shoppingolás mánia szentélyéről. Arról a bútorról, amit férfiak, nők és még gyerekek is egyaránt naponta többször célba vesznek, és ha kell percekig állnak előtte elgondolkodva, méricskélve a tartalmát. Ez természetesen nem más, mint a gardrób vagy a gardróbunk, ruhás szekrényünk.

Mivel itt indítjuk a napunk, és itt is zárjuk, ezért nagyon fontos, hogy ruhás szekrényünk kézre essen, praktikus legyen, könnyen átlátható, és ha lehet – imádjuk!

 

Az elrendezés

Gardrób vagy ruhás szerkény esetén a méret után a legfontosabb, amit számba kell fennünk, azaz, hogyan szeretnénk az elrendezést. Van szükségünk fiókokra? Ha igen, hányra? Kell, hogy látszódjanak a fiókok, fogantyúval együtt, vagy elég ha egy push-os megoldással rendelkező, épp csak megnyomom-és-már-ki-is-nyílik stílusú fiókkal van ellátva a szekrényünk. Szeretnénk e tolóajtót vagy sima kifelé nyíló ajtókat akarunk? Tükör, vagy tükör nélküli gardróbra vágyunk?

Ezek mind nagyon fontos kérdések, amiket fel kell tennünk magunknak, ha gardróbot vásárolunk. Talán az egyik legfontosabb ezek közül, az a tükör kérdése. Egy szoba terét növelni, megnyitni tudja egy tükör, hogyha azt jó helyen helyezzük el. Tükrös gardrób választása esetén próbáljuk úgy elhelyezni a bútor darabot, hogy ne kicsinyítse össze a szobát. Azaz, ne kerüljön a sarokba, vagy elrejtett paraván mögé. Engedjük, hogy a tükör és vele együtt a ruhás szekrényünk, megnyissák a teret.

Akasztós, vagy pakolós gardróbszekrény az igazi?

Igazából ez ízlés és beállítottság kérdése. Tehát, mind a kettő. Ellenben célszerű, olyan kialakítású gardróbot választani, mely rendelkezik akasztós résszel, ahova komplett ruhakölteményeket, összetartozó darabokat tehetünk.

A fiók, mint kiegészítő elem határozottan hasznos lehet: zokniknak, fehérneműknek.

Bár a zoknipárosítás problematikáját nem oldja meg, mégis jobban el tudod különíteni egymástól a holmikat.

A szellős pakolás követendő technika, ugyanis bár nem tűnik helytakarékosnak, a gyakorlatban az átlátható kupacok könnyen szelektálhatóak, válogathatóak, azaz rengeteg időt, és energiát spórolhatsz meg pusztán a kezelésükkel.

 

Mekkora legyen a gardrób?

Minél nagyobb annál jobb, különösen hölgyek esetén – mutatja a tapasztalat, de igazság szerint kizárólag a térbeli adottságok döntik el, hogy milyen paraméterű szekrény helyezhető el.

Természetesen minél magasabb, szélesebb alternatíva kaphat helyet, annál könnyebben pakolhatjuk el ruhaneműinket, cipőinket.

Érdekeség, hogy a legtöbb háztartásban a gardróbszekrények varázsütésre át tudnak változni egy kisebb raktárrá, ahova érdekes módon régi dobozok, elfeledettnek hit, kacatnak kinéző tárgyak is bekerülnek. Ezeket szerencsére már meg tudjuk előzni gardrób magasítókkal. A magasítók célja az, hogy a gardrób és a plafon közti légüres teret kitöltsék. Így a ruháktól elszeparálva tudunk plusz dolgoknak helyet teremteni.

Gördülékeny megoldás a tolóajtós gardrób szekrény!

A tolóajtós gardróbszekrény éppen divatját éli, ami persze nem csoda. Könnyen, egyszerűen, és gyorsan kezelhető. Csak elhúzod, és már eléd is tárul a látvány.

Nem kell bele ütköznöd a kinyitott ajtóba, nem kell, hogy a lécek akadályozzanak a pakolásban stb.

A tolóajtó maga természetesen helyigényes, de érdemes ebben az alternatívában gondolkodni, mert roppant praktikus, és nem utolsó sorban határozottan esztétikus.

Az ilyen típusok általában az otthonok sztárjaivá nemesülnek, és csodájukra járnak még a szomszédok is - maximálisan érthetően. A tolóajtós gardróboknak plusz előnye, hogy könnyedén egymás mellé tudjuk őket helyezni, akár egy teljes szobát be tudunk építeni tolóajtós kivitelből, létrehozva egy esztétikus, dinamikus gardrób szobát.

A képeken látható gardróbokat, Partnerünk, a Domusz.hu otthonwebáruház is forgalmazza!