Mindent a sarokülőkről

A sarokkanapékat úgy tervezték meg, hogy egyaránt használható legyen pihenésre, fekvésre, illetve csak ülésre. A legszebb ezekben a kanapékban, hogy mindegy mit szeretnénk, mert szinte minden kikapcsolódáshoz alkalmas.  A sarokkanapé egy része szélessége által fekvésre, másik része ülésre használható.

Kicsi vagy nagy? Színes vagy hagyományos egyszínű kanapét válasszak? Sokan felteszik ezeket a kérdéseket. Többféle méretben, stílusban, színben designban kapható. A helyiségünk mérete ahová a kanapénkat tervezzük, az első kérdésre rögtön megadja a választ. Aki szereti a lakását különlegessé tenni, és stílusban is megfelelő a berendezéséhez, akkor választhat elég merész, harsány színű kanapéink közül is. Ezzel feldobja lakásának színvilágát, hangulatosabbá, egyedivé, vidámmá tudja varázsolni. Elérhető karfás kivitelűek, és találunk olyat is, mely tartalmaz egy kis oldalzsebet, ahol a fontosabb dolgok pl. távirányító, szemüveg, könyv, zsebkendő is elhelyezhetőek.  A kanapék párnázatának huzatai strapabírók, levehetők, és gépben moshatók. Az üléspárnák kényelmesek, és tartósak a nagy rugalmasságú habszivacs töltete miatt. A háttámlák mindkét oldala használható, töltete által kényelmes, kellően megtámasztja a hátat, nyakat. A megfordítható tulajdonságának köszönhetően a formáját, alakját, keménységét sokáig megőrzi.

Elérhető lábbal, vagy láb nélküli formában. A lábbal rendelkező kanapékat talán azért kedvelik jobban, mert a háziasszonyok számára praktikusabb takarítás szempontjából. A lábak lehetnek fémből, vagy tömör fából. A lábbal rendelkező kanapékhoz kaphatóak többféle méretben, és színben padlóvédők, mely a parkettát védik az apró karcolásoktól, illetve sérülésektől. 

Jó tudni - egy kis tanács a kanapé vásárlás előtt

A szövetek, illetve kanapé tartóssága nagyrészt függ az anyagtól, a szerkezettől és a használatától is. A legellenállóbb a nehéz, sűrű szövésű anyagok, melyeknek a felülete sík. Kopásállóbbak a természetes és szintetikus rostokból vegyesen készült szövetek. Tartósabbak a szálfestett anyagok, mint a nyomott mintás szövetek. Természetesen a huzat tartóssága attól függ leginkább, hogy mennyire vigyázunk rá, és hogyan használjuk a kanapénkat.