dizájnos külső

A sarokülő előnyeiről

A sarkok viszonylag sok problémát jelenthetnek egy háztartásban. A kihasználásuk nem a legegyszerűbb, pedig néhány átgondolt, helyén való ötlettel azonnal előny kovácsolható, az addig hátránynak vélt jellemvonásokból. A sarokülők legtöbb szőr vagy robosztusak, vagy túl kicsik, kényelmetlenek. Ha újat vásárolunk, otthonunkba mindenképp oda kell figyelnünk, pár dologra. Például, mire akarjuk használni? Csak TV-nézésre, beszélgetésekre vagy esetleg mindennapi alvásra? Sok vendéget szoktunk fogadni? Lesz elég hely olyan terméket vennünk, ami elfér a nappalinkban, hálószobánkban?

Mai cikkünkben most ezekre keressük a választ. ;)

Méret és kialakítás

Ha megvan a hely, hogy pontosan hova szeretnénk megvásárolni lakásunk új bútorát, akkor a legelső gondolatunk legyen az, mire is használjuk majd. Ha nappaliba használjuk, de aludni nem szeretnénk rajta, nem muszáj ágyazható, kihúzható kivitelt választanunk. A bútorokat is közelebb tolhatjuk a sarokülőnkhöz. Ha azonban tudjuk, hogy esetleg beugorhat néha egy-egy barát vagy családtag, aki a sarokülőn – vagy kanapén alszik, akkor kényelmesebb egy átalakítható változatra beruháznunk. Ilyenkor a nappalinkban is úgy rendezzük el a bútorokat, hogy könnyen mozgathatóak legyenek. A szőnyegbe se akadjon fenn semmi, ne válasszunk túl bolyhos szőnyeget.

Fontos szempont egy L-alakú sarokülő esetében, hogy jobbos vagy balos kivitelt szeretnénk. Hogy tudjuk jobban elhelyezni, hogy kényelmesebb, hogy van hely a szobában? 

tudjuk jobban elhelyezni, hogy kényelmesebb, hogy van hely a szobában?

Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy nekünk milyen elrendezés szükséges, fogjunk bátran papírt és ceruzást, és a lehető legegyszerűbben rajzoljuk le a hálóban vagy a nappaliban állva, hogyan is képzeljük el a sarokülőnket. Ezt megmutathatjuk a boltban, ahol vásárolunk, vagy itt oldalunkon e-mail is eltudja küldeni részünkre. Online vásárlások esetén fenn áll azonban az a könnyedség, hogy kérhetjük a terméket a főképpel megegyezően vagy eltérően. Így kollegáink tudni fogják, Önnek milyen változat szükséges – jobbos vagy balos – Ön pedig a megfelelő kivitelt kapja kézhez.

Stílus és energia!

Természetes, hogy egy berendezési tárgy esetén nem lehet félredobni az esztétikusság kérdését. Fontos, hogy olyan darabot válasszunk, ami hangulatában, színeiben, sőt még formájában is idomul a környezetéhez. Próbáljunk vagy a lakás többi részével nagyon azonos, vagy nagyon eltérő színt választani. Azonosság esetén a stílus és a színvilág egy harmonikus, megnyugtató környezetet teremt. Eltérő színek esetén egy vibráló, eleven légkőrt kapunk, ami szinte folyamatos tette készségre ösztönöz minket. Ha élénk színeket választunk, akkor pedig még inkább tele leszünk energiával. Ez utóbbi persze szuper választás a hétköznapokban, de a hétvégékre, pihenési időre nem megfelelő. A sarokülőknek, kanapéknak pedig pontosan azt a célt kell szolgálniuk, hogy lelkünk – egész lényünk – kicsit lelassuljon, megnyugodjon. Békésen elfeküdjünk a kanapénkon és megnézzünk egy jó filmet egy hosszú-hosszú nap után.

Kivitel és harmónia

A kellő keménységű, optimális (színű, mintájú, anyagú) huzattal ellátott verziók időtálló módon Ha már kiválasztottuk, milyen terméket szeretnénk, milyen színe legyen, már csak azt kell megvizsgálnunk, milyen anyagból készült. Mint ahogy az ágyak esetén, a sarokülők, kanapék, garnitúrák esetében is beszélnünk kell különböző matracokról. A legtöbb ülőgarnitúra rugós kivitelben készül, és vastag szivacs réteggel van ellátva. A szivacs jóformán elengedhetetlen egy kanapé esetén. Ez a legáltalánosabb és mégis a legjobban kedvelt kivitel világszerte. Természetesen ezt is lehet bonyolítani, hogy a termék csakis kizárólag szivacsból készül, vagy bonell rugóval, hullám rugókkal van ellátva, memory réteggel rendelkezik, vagy nem rendelkezik. Itt szinte már végtelenek a variációk, melyeket leginkább eddigi tapasztalataink vagy ismeretségeink után tudunk a legjobban kiválasztani.