Tavaszi frissesség

A tavasz első sugarainak megjelenésével egyidejűleg, szinte minden háztartás megkezdi a jól megszokott nagytakarítást. Szeretné mindenki a háta mögött hagyni a fagyos napokat, az esténként otthon melegében való bekuckózást. Kivágyunk a friss levegőre, a nap által kapott melegségre. Ezt a frissességet szeretnénk érezni a lakásunkban is.

A lakásunk frissességét a nagytakarítással szokás kezdeni. Ilyenkor mindent megmozdítunk, kitörlünk, felmosunk, kimosunk. Ez általában több napos tevékenység a háziasszonyok életében, mely általában a nem kedvelt feladatok közzé tartozik. Örökös kérdés, hogy milyen tisztítószereket érdemes használni lakásunk rendbetételéhez? Manapság egyre több újfajta tisztítószerek jelennek meg a boltokban, melyeket még nem ismerünk, nem tudjuk milyen hatással lesz környezetünkre. A tisztítószerek használata lakástól, egyéntől függ, de mindenképpen olyan takarítószereket érdemes használni, mely nem károsítja bútorainkat, padlóinkat. Karcolásmentes, tisztító és fertőtlenítőszerek használatával lakásunk berendezése hosszú élettartamú lesz, szépségüket sokáig megőrzik. Vannak olyan tisztítószerek, mely vegyszerektől mentes bio szerek, valamint olyan segédeszközök a takarításhoz, melyek tiszta víz használatával is ugyanolyan szépen, és tisztán takarít, mint vegyszeres társaik. Érdemes ezeket az eszközöknek adni egy esélyt, hiszen nemcsak saját magunk egészségéért tesszük, hanem környezetünk élettartalmát is hosszabbíthatjuk vele.

A nagytakarítás igazán arról is szól, hogy el akarjuk tüntetni a hosszú téli estéket, el akarjuk felejteni a szürke napokat, a hideg időjárást! Helyette szívünk, lelkünk és lakásunk is új köntösbe öltözik, mellyel a napsütést, a vidámságot, a szél kellemes fuvallatát a tavasz illatát helyezzük előtérbe. Lakásunk frissességét, nagyon sok mindennel fenn tudjuk tartani, meg tudjuk őrizni. A szokásos, akár napi többszöri szellőztetésen kívül, használhatunk különböző lakásparfümöket, illatosítókat, levegőtisztítókat, levegőfertőtlenítőket. Itt is fontos arra figyelnünk, hogy ne károsítsuk szervezetünket, egészségünket. Érdemes olyan illóolajokat, parfümöket használni, melyek tiszta, 100%-os fűszerek, gyümölcsök leveleiből, terméseiből sajtoltak ki. Ezek az illatosítók egyáltalán nem tartalmaznak kémiai összetevőket, laboratóriumokban létrehozott illatokat.

Lakásunkat frissességéttovábbi praktikus ötletekkel is lehet gazdagítani. Adjunk teret kreativitásunknak, és frissítsük fel lakásunkat. Dobjuk fel az unalmas falakat, vigyünk új színeket, illatokat a helyiségekbe! Friss virágokkal a vázákban, különböző ágakkal, tavaszi kosarakkal, vagy friss fűszerekkel, gyümölcsökkel. Helyiségünk díszítése nemcsak szemet gyönyörködtet, hanem illatával a tavasz is beköltözik lakásunkba.